Opis
Przedstawiamy łososia wędzonego dębowym drewnem. Wędzenie sprawia, że jego smak staje się głęboki i intensywny.
Idealny na kanapkę, do sałatek lub jako przekąska do wiosennego pikniku.
Produkt w pełni naturalny. Łososia wędzimy tradycyjnymi metodami w piecu opalanym drewnem bukowo-olchowym, nie dodajemy konserwantów. Pysznego łososia przyprawiamy szczyptą soli, który podkreśli jego delikatny smak i poddajemy wędzeniu.
Łosoś jest doskonałym źródłem zdrowych wielonasyconych kwasów Omega-3 i Omega-6, które zmniejszają poziom tzw. złego cholesterolu. Bogaty w witaminy D, B, E oraz potas i żelazo.
Waga: 200g (łososia kroimy ręcznie, waga może wahać się +/-10g).
Produkt pakowany próżniowo, aby dłużej zachować walory smakowe, wartości odżywcze ryby oraz jej swieżość.
Termin ważności: 6 dni od daty dostawy
Składniki: łosoś atlantycki, hodowlany (Salmo salar) - pochodzenie: Norwegia, sól.
Idealnie komponuje się z naszym chlebem na zakwasie.